Σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code) η Γορτυνία αύριο Τετάρτη 12.08.2026. Πολύ Υψηλός (κατηγορία 4) ο κίνδυνος πυρκαγιών.
11/8/2026
Σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code) τίθεται μεταξύ άλλων και η Γορτυνία αύριο Τετάρτη 12.08.2026, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, καθώς σύμφωνα με την Ομάδα Έκδοσης Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιών της ΓΓΠΠ ο κίνδυνος πυρκαγιών στην περιοχή προβλέπεται να είναι Πολύ Υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4).
Στην κατάσταση κινητοποίησης (Red Code) ο Εθνικός Μηχανισμός τίθεται σε πλήρη κινητοποίηση, ενεργοποιώντας και αναπτύσσοντας το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό και τα αντίστοιχα προς τις ανάγκες, υλικά και μέσα για την ετοιμότητα ενόψει επαπειλούμενου κινδύνου, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση καταστροφικού φαινομένου και δρομολογούνται δράσεις βραχείας αποκατάστασης, αρωγής και υποστήριξης για τη μετρίαση των επιπτώσεων καταστροφής.
Υπενθυμίζεται ότι ισχύουν απαγορεύσεις, όπως η καύση και η χρήση πυρός σε υπολείμματα καλλιεργειών, του καπνίσματος σε κυψέλες μελισσών, η εκτέλεση θερμών εργασιών (συγκόλληση, τροχός κοπής κά), η χρήση υπαίθριων ψησταριών και μεταξύ άλλων η απαγόρευση χρήσης ειδών πυροτεχνίας.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 και στα τηλέφωνα:
6977615011 Ευστάθιος Κούλης, Δήμαρχος Γορτυνίας
6936947007 Δημήτριος Καζάς, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Γορτυνίας.
Εκ του Δήμου Γορτυνίας
