Σε εκδηλώσεις κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας Γορτυνιακών σωματείων στην Αθήνα ο Δήμαρχος Γορτυνίας
19/1/2026
Ημέρα γεμάτη ευχές και αισιοδοξία για τη νέα χρονιά ήταν η Κυριακή 18 Ιανουαρίου, για τον Δήμαρχο Γορτυνίας Ευστάθιο Κούλη, ο οποίος συμμετείχε σε εκδηλώσεις κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας Γορτυνιακών σωματείων στην Αθήνα.
Μέσα σε κλίμα χαράς και βαθιάς συναισθηματικής φόρτισης, ο Δήμαρχος τίμησε τη διαχρονική προσφορά των συλλόγων της αποδημίας, οι οποίοι κρατούν άσβεστη τη σχέση με τη Γορτυνία και μεταφέρουν το πνεύμα του τόπου στην καρδιά της πρωτεύουσας.
Έδωσε το παρών στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Γυναικών Ελληνικού, της Εταιρεία Ιστορικής και Πολιτισμικής Δράσης Μουσείου “Στρ. Δημ. Πλαπούτας και Αγωνιστές” και της Ένωσης Απανταχού Βυζικιωτών «Ο Άγιος Νικόλαος».
Στον χαιρετισμό του, ο κ. Κούλης υπογράμμισε ότι οι σύλλογοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της γορτυνιακής ταυτότητας, επισημαίνοντας:
«Η απόσταση δεν μειώνει τη σχέση μας με τον τόπο· αντίθετα, την ενισχύει. Η Γορτυνία συνεχίζει να ζει μέσα από τους ανθρώπους της, μέσα από τη συλλογική μνήμη, τη δράση και την προσφορά σας».
Ο Δήμαρχος συνεχάρη τις διοικήσεις και τα μέλη των συλλόγων για τη συνοχή, το έργο και την κοινωνική τους παρουσία, ευχόμενος μια δημιουργική χρονιά με υγεία, ενώ επανέλαβε τη πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να στηρίζει έμπρακτα κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει τους δεσμούς Δήμου και αποδήμων.
Εκ του Δήμου Γορτυνίας





