Πιλοτική λειτουργία

Ονοματοθεσία Αγίου Γερβασίου στη Νυμφασία Γορτυνίας

13/6/2024

Νυμφασία: ονοματοθεσία οδού σε «Αγίου Γερβασίου»

Την ονοματοθεσία οδού στην Δημοτική Κοινότητα Νυμφασίας Γορτυνίας ως οδό Αγίου Γερβασίου, αποφάσισς ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνόας στην τακτική συνεδριάσή του την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, τιμώντας την πρόσφατη αγιοκατάταξη και μνήμη του εκ Γορτυνίας καταγόμενου Αγίου της Εκκλησίας μας, ικανοποιώντας το αίτημα του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νυμφασίας, κου Ιωάννη Παλούκου και του Προέδρου του Σωματείου «Εκπολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Νυμφασίων Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ», του κου Κυριάκου Παναγόπουλου.

Ο ηγιασμένος ιεροκήρυκας Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Παρασκευόπουλος γεννήθηκε το 1877 στην Νυμφασία (παλιότερα γνωστή ως Γρανίτσα) Δήμου Γορτυνίας όπου και έζησε, ορφανός από μητέρα τα πρώτα χρόνια του ενάρετου βίου του.

Η Αγία και Ιερά Σϋνοδος του Οικομενικού Πατριαρχείου αποφάσισε την επίσημη κατάταξή του στους δέλτους των Αγίων της κατά Ανατολάς Ορθοδόξου Εκκλησίας στις 16 Νοεμβρίου 2023, με την υπογράμμιση στο ανακοινωθέν ότι ο π. Γερβάσιος έχει χαραχθεί εξ αρχής ως Άγιος στη συνείδηση του Λαού.

Ο Άγιος Γερβάσιος Πατρών, πνευματικό τέκνο του Αγίου Νεκταρίου, εκοιμήθη το 1964 στις 30 Ιουνίου, ημερομηνία που εορτάζεται η μνήμη του.