Πιλοτική λειτουργία

Αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση της 23ης Ανάβασης Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου, με 65 συμμετοχές.

10/7/2024

Με 65 συμμετοχές και το χρόνο να μετρά αντίστροφα για την εκκίνηση της  «Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου», οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού δίνουν και φέτος, για 23η συνεχή χρονιά, το καλοκαιρινό τους ραντεβού στην όμορφη Γορτυνία, στις 13 και 14 Ιουλίου.

Ο αγώνας διεξάγεται ως είθισται από το Αθλητικό Σωματείο Start Line με την αιγίδα και την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Γορτυνίας.

Στο αγωνιστικό μέρος της 23ης Ανάβασης Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου, οι  65 οδηγοί και πληρώματα θα αγωνιστούν στα 2,7 χιλιόμετρα της απαιτητικής τεχνικής διαδρομής, θα την ανέβουν δύο φορές και αναμένεται να προσφέρουν όμορφες αγωνιστικές εικόνες στους φίλους του αθλήματος και τους θεατές που θα βρεθούν στην Γορτυνία.

Οι χρονομετρημένες δοκιμές θα γίνουν το Σάββατο 13 Ιουλίου στις 12:00 το μεσημέρι, η εκκίνηση του αγώνα έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 11:30 το πρωί και η απονομή των επάθλων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 16:30 το απόγευμα, στην Πλατεία Δημητσάνας.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης στο χαιρετισμό του στο ενημερωτικό φυλλάδιο της διοργάνωσης αναφέρει: «Το ραντεβού με την ταχύτητα και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα ανανεώθηκε για 23η συνεχόμενη χρονιά, στη φιλόξενη Γορτυνία!

Ο παλμός του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της χώρας μας για ακόμη μία χρονιά «χτυπά» στις 13 και 14 Ιουλίου, στην επιτυχημένη διοργάνωση –  θεσμό του Αθλητικού Σωματείου «Start Line», την «23η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου» που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας και θα αποτελέσει τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αναβάσεων Πελοποννήσου, της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε.).

Ο Δήμος Γορτυνίας στηρίζει έμπρακτα τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό της πατρίδας μας και ευχαριστώ από καρδιάς τον Πρόεδρο του Α.Σ. «Start Line», κο Δημήτρη Χιωτίδη καθώς και τους υπευθύνους της διοργάνωσης για την επιλογή της Γορτυνίας και την συνδρομή τους στην ανάδειξή της περιοχής μας ως τον αγωνιστικό προορισμό του καλοκαιριού για τους φίλους του αθλήματος.

Η φετινή Ανάβαση στην όμορφη και φιλόξενη Δημητσάνα και στο γραφικό Ζυγοβίστι αναμένεται να χαρίσει τόσο στα αγωνιστικά πληρώματα από όλη την Ελλάδα όσο και στους θεατές, πλούσιο θέαμα και πολλές συγκινήσεις σε μια απαιτητική διαδρομή μέσα στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του τόπου μας.

Οι κάτοικοι και εγώ αναμένουμε με χαρά να σας υποδεχτούμε και να σας φιλοξενήσουμε σε αυτήν την μεγάλη γιορτή.

Με ενθουσιασμό, χαρά και ασφάλεια θα το απολαύσουμε όλοι μαζί και πάλι!!!».

Εκ του Δήμου Γορτυνίας