Πιλοτική λειτουργία

Αποθεώθηκαν οι μικρές μπαλαρίνες στο Θέατρο Δημητσάνας

28/6/2024

Ζωντάνια, κίνηση, χαρά, διασκέδαση από μικρές μαθήτριες-μπαλαρίνες σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση κλασσικού και σύγχρονου μπαλέτου, απόλαυσε το κοινό στο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», την Πέμπτη 27 Ιουνίου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Δημητσάνας, με την υποστήριξη του Δήμου Γορτυνίας.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε και χάρισε σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν το πιο ζεστό τους χειροκρότημα και το πιο εγκάρδιο «μπράβο» για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Παιδιά ηλικίας από 4 έως 14 ετών παρουσίασαν κλασσικό μπαλέτο και μοντέρνο χορό και απέδειξαν περίτρανα ότι η τέχνη του χορού αποτελεί μέσο αφήγησης, επικοινωνίας και έκφρασης για όλες τις ηλικίες.

Με συγχρονισμένες και αρμονικές κινήσεις εκτέλεσαν δύο χορογραφίες κλασσικού μπαλέτου, «το βάλς των λουλουδιών» του Εβγκένι Ντόγκα και το «Μυστικό του κήπου» του Ρίσταρντ Κλάιντερμαν.  Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν δύο χορογραφίες σύγχρονου μπαλέτου με τον τίτλο «ναυτάκια» και κάντρι μουσική, υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου κας Φανή Ιβάνοβα, η οποία επιμελήθηκε και τις χορογραφίες.

Οι 13 μικρές χορεύτριες άπλωσαν τα χεράκια τους με χάρη κύκνου, ταξίδεψαν ανάλαφρες στη μουσική με δύναμη και σιγουριά και στο τέλος, σαν πούπουλα έκαναν βαθιά υπόκλιση στο συγκινημένο κοινό που τις αποθέωσε.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα Κωνσταντίνα Πασιαλή καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. «Στόχος του Συλλόγου μας στο πλαίσιο προγραμμάτων δημιουργικής και καλλιτεχνικής απασχόλησης των παιδιών, είναι η χορευτική, μουσική και αισθητική καλλιέργεια των μαθητών μας, η ποιοτική εκπαιδευτική προσέγγιση και η μετάδοση της αγάπης για την Τέχνη του χορού αλλά και την Τέχνη γενικότερα.

Η σπουδή του χορού προετοιμάζει τα παιδιά από την τρυφερή ηλικία του νηπιαγωγείου να αποκτήσουν μία δυνατή προσωπικότητα με υψηλά αισθητικά κριτήρια», ανέφερε η Πρόεδρος και ευχαρίστησε για την αμέριστη στήριξη τον Δήμο Γορτυνίας.

«Ο χορός είναι έκφραση συναισθημάτων είτε μέσω του κλασικού χορού, είτε μέσω των διαφόρων τεχνικών του σύγχρονου χορού, είναι πολιτισμός, είναι  μια από τις πλέον δυναμικές και δημιουργικές τέχνες», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γορτυνίας κος Ευστάθιος Κούλης προφέροντας από ένα λουλούδι στις μικρές μπαλαρίνες και δίνοντας συγχαρητήρια στο Σύλλογο και σε όσους συντέλεσαν στο επιτυχημένο αποτέλεσμα που παρουσιάστηκε στη σκηνή.

Η όμορφη βραδιά έκλεισε με κεράσματα από τους γονείς και ευχές για ένα όμορφο καλοκαίρι!

Εκ του Δήμου Γορτυνίας